Amerikai alkalmazottainak 20 százalékát elküldi a Deutsche Bank

2018.05.09. 12:29

Már áprilisban kiderült, hogy a német hitelintézet visszavonul a számára kevésbé nyereséges észak-amerikai piacról. A Bloombergnek nyilatkozó alkalmazott szerint a cégnél szerkezetátalakítások lesznek, és akár a dolgozók 20 százalékát is elküldhetik.

A Deutsche Bank észak-amerikai régiójában több mint 10 ezer alkalmazott tevékenykedik, azonban a kevésbé versenyképes piac miatt leépítésekre kényszerül a német cég – de nem ez lesz az egyetlen változás.

IllusztrációForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A cég houstoni irodáját bezárják, valamint a New York városában a Wall Street közelében található irodát egy kisebbre cserélik, és ez ráadásul Manhattanben lesz.

A cég részvényei idén 28 százalékkal csökkentek – a Bloomberg Európa Banki és Pénzügyi Szolgáltatások Indexének ötszázas listáján a második legrosszabb teljesítményű a német Deutsche Bank.

Egy másik, neve elhallgatását kérő dolgozó szerint az egyes üzletágak maguk döntenek a személyi ügyekben. Az amerikai állomány a cég globális munkaerejének mintegy tíz százalékát teszi ki.

A régióért felelős Barry Bausano, aki a fedezeti alapok ügyfeleivel folytatott kommunikáció vezetője, valamint Jonathan Richman, az amerikai kereskedelmi és pénzügyi ellátási lánc vezetője távozik a Deutsche Banktól. Ezenfelül Bausano lemond a Deutsche Bank Securities vezérigazgatói posztjáról is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK