Ezekből az akciókból válogathat a lakástakarékoknál

Új adószabályok augusztustól adó pénz nyereség, veszteség értékpapír
Érdemes összehasonlítani hitelfelvétel előtt a bankhitelek és a lakástakarékok konstrukcióit
Vágólapra másolva!
Ingatlancél esetén a legnépszerűbb megtakarítási forma a lakástakarék, a 30 százalékos állami támogatást sok esetben a szolgáltató is megfejeli egy-egy akcióval. A több tízezer forinttal egyenértékű akciókért egyes lakástakarékoknál nem kell kapcsolatterméket igénybe venni, azonban vannak olyan esetek is, amikor ez elengedhetetlen. A Bankmonitor csokorba szedte, mit érdemes tudni a témában.
Vágólapra másolva!

Rendkívül népszerű megtakarítási forma ingatlancél esetén a lakástakarék, amin nem is csodálkozhatunk, mert a

befizetésekre 30 százalékos állami támogatást kaphatunk,

egy szerződésre vetítve éves szinten a támogatás maximuma 72 ezer forint. Ez önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy elkezdjünk ilyen formában előtakarékoskodni, azonban időszakosan vannak egyéb akciók is, amiket érdemes szintén kihasználni.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Klaus Ohlenschlaeger

Még mielőtt bemutatnánk a Bankmonitor által követett lakástakarék-akciókat, azt hangsúlyozni kell, hogy alapvetően kétfajta akciót különböztetünk meg.

Az egyiknél nem kell kapcsolt terméket (SMS-szolgáltatást, bankszámlát, lakásbiztosítást, stb.) igénybe venni, míg a másiknál igen.

Mindez azért nagyon lényeges elem, hiszen ha az akció részeként olyan terméket kell megvásárolunk, aminek szintén van díja, akkor a számunkra keletkező pénzügyi előny kisebb lesz.

Ahol nem kérnek kapcsolt terméket

Néhány hete indította útjára a Fundamenta lakástakarék akcióját, amely triplázó bónusz névre hallgat, és az elmúlt években már többször is felbukkant. Az akció lényege, hogy aki 2018. július 17-ig új szerződést köt,

legalább 8 éves futamidőre, és 19 900 forintos havi befizetésre szerződik le, az a havi megtakarítás kétszeresét megkapja bónuszként.

Ha például havi 20 ezer forintos befizetést vállalunk, akkor 40 ezer forintos bónuszt kapunk. Ezt az összeget a Fundamenta elkülönülten kezeli, és persze a bónusz felhasználásához az ingatlancélt igazolni kell. Az akció az Otthontervező terméknél érhető el, aminek havi betétösszege 40 ezer forint is lehet, ezért a bónusz akár 80 ezer forint is lehet.

Az Erste lakástakarék és a Bankmonitor közreműködésével több akciót is élvezhet a számlanyitó. Egyrészt, ha legalább 6 éves futamidejű szerződést indítunk el, akkor a kedvezményes számlanyitási díj egyhavi betétnek felel meg. Magyarul havi 20 ezer forint befizetésekor a számlanyitási díj 20 ezer forint, függetlenül a szerződéses összegtől.

Másrészt

a vállalt futamidőtől függően a számlanyitáshoz Erzsébet-utalvány is jár.

Különböző sávok érvényesek, és a futamidő növekedésével 4000-40 000 forintot kaphatunk vissza utalvány formájában. Ennek nagy előnye, hogy azonnal elkölthető, és feltételekhez sem kötik a felhasználását.

Ahol szükség van kapcsolt termékre

Az Aegon lakástakarék kiindulási pontként a számlanyitási díj felét engedi el, ami egyébként a szabályok szerint a szerződéses összeg 1 százaléka. Amennyiben nem elégszünk meg ennyivel, és

az egész számlanyitási díjat meg akarjuk spórolni, akkor ezért már egy plusz terméket is igénybe kell vennünk.

A követett termékmódozat alapján akkor lesz ingyenes a számlanyitás, ha minimum 5 éves lakástakarékot köt a szerződő, és hozzá választ egy Aegon lakásbiztosítási terméket. Ha van már lakásbiztosítás, akkor azt el lehet számoltatni, de az éves díjának el kell érnie a 25 ezer forintot. Más módozatoknál akár más termék igénybe vétele esetén is járhat a nullaforintos számlanyitási kedvezmény.

Az OTP lakástakarék 3 fajta kedvezményt is ad, ezekhez azonban egyéb kapcsolt terméket vagy szolgáltatást kell igényelni. Egyrészt,

a számlanyitási díj felét elengedik, ha a lakástakarék SMS-szolgáltatását is igényeljük és minimum 6 éves a szerződésünk.

Ennek költsége 1017 forint, és valójában azt jelenti a szolgáltatás, hogy a számlánkat érintő eseményről tájékoztatnak SMS-ben.

Másodszor, csökkentett összegű (vállalt havi befizetéssel egyenértékű) a számlanyitási díj, ha az SMS-szolgáltatás mellé a szerződő hűségvállalási nyilatkozatot is tesz. Ez a kedvezmény már 4 éves futamidejű szerződéstől elérhető. Végül, nullaforintos számlanyitási díj azt illeti meg, aki a hűségvállalás és SMS-szolgáltatás mellett az OTP Banknál új számlát nyit.

A következő kalkulátorral számoljon utána a legkedvezőbb lakástakaréknak!