Kelet-Magyarország egyik vezető munkaerő-közvetítő cége, a HSA Kft. közel 20 éve foglalkozik ezzel a tevékenységgel. Megvizsgálták, hogy saját adataik alapján öt kiválasztott szakmában mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedett álláshelyet. A hiányszakmáknál ehhez megfelelő fizetést is társítani kell, ott ugyanis a jelölt diktál.

Villanyszerelő - 2 hét

A villanyszerelő az egyik legkeresettebb szakma jelenleg. Kellő felkészüléssel két hét alatt biztosan meg lehet találni az ideális jelöltet, már ha a cég megfizeti azt a bért, amit a szakember kér, hiszen a legkeresettebb szakmáról van szó.

Call centeres - 2 hét

Állandóan keresnek idegennyelv-tudással rendelkező telefonos ügyfélszolgálati munkatársakat. A nyelvtudás általában nem probléma a fiatal munkaerőnél, hiszen az egyetemekről kikerülők beszélnek idegen nyelven. Az angol mellett még egy nyelvet kell általában beszélni folyékonyan, ez a német, az olasz, a francia vagy a spanyol szokott lenni. Más nyelveknél két hétnél hosszabb a határidő.

Call centeres munkakörbe angolul, plusz még egy népszerű idegen nyelven beszélő jelentkezőt két hétbe kerül megtalálniForrás: MTI/Balázs Attila

CNC gépkezelő és programozó - 3-4 hét

A gépkezelő könnyen megtanulható munka, erre három hét alatt lehet munkaerőt találni. A CNC programozó viszont komoly szaktudást igénylő munka, ilyen jelentkezővel négy hét alatt lehet betölteni egy megüresedett állást.

Két további pozíció betöltési idejéről a Hrportál.hu-n megjelent eredeti cikkben olvashatnak.