Ha elakad a bevallásban, akkor ezt a számot hívja a NAV-nál

2018.05.16. 10:57

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) infóvonalát, a 1819-es számot bárki hívhatja, aki elakad az adóhatóság által készített személyijövedelemadó-tervezet (szja) jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy az 1+1 százalékok felajánlásában.

A 2017. évi személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó befizetésének határnapján,

május 22-én minden budapesti és megyeszékhelyen található központi ügyfélszolgálat este 8 óráig tart nyitva - olvasható a NAV közleményében.

Közölték, mindenki, aki maga készíti szja-bevallását vagy a tervezetet fogadja el, sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott, május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról is.

Ha elakad a bevallással, akkor a 1819-es számon hívhatja a NAV-otForrás: MTI/Mohai Balázs

A közlemény szerint április végéig 800 ezren kapták meg postán a bevallási tervezetüket a NAV-tól. Az adóhivatal mindenkinek azt tanácsolja, hogy nézze át a dokumentumot, illetve olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Kiemelték, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor, és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig.