2018. május 1-je és június 24-e között ismét a világ minden részéről pályázhatnak fintech cégek az „Elevator Lab", a Raiffeisen Bank International fintech akcelerátor programjának második fordulójára.

Az induló programhoz a Raiffeisen az alábbi hat területen várja a pályázók jelentkezését innovatív fintech termékekkel és megoldásokkal:

  1. Fejlett analitika, ezen belül Mesterséges Intelligencia, prediktív analitika, ügyfél- és kereskedési adatok analitikája, ügyfél-interakció analitika, valamint kibővített hitelminősítés és kkv hitelezés.
  2. Vállalati banki terület, ezen belül blokklánc-alapú kereskedelemfinanszírozási megoldások, vállalati árazási megoldások, e-Dokumentum és optikai karakterfelismerés, valamint robot-alapú devizakereskedési tanácsadás.
  3. Befektetési & Kereskedési Technológia, ezen belül blokklánc-alapú befektetési banki megoldások, okosszerződés tanúsítványok, automatizált dokumentumgenerálás és hibrid vagy digitális tanácsadás.
  4. Új bankfióki élmény, ezen belül automatizált fiókdigitalizálás, kibővített vagy virtuális valóság, PoS megoldások, távtanácsadás és hangalapú bankolás.
  5. Nyílt bankolás, ezen belül harmadik fél szolgáltató termékei és szolgáltatásai, alapközvetítő platformok és vállalati multibank adatösszesítés.
  6. Szabályozói technológia („RegTech"), ezen belül internetes biztonság, blokklánc-alapú AML, KYC, ügyfél-hitelesítés és digitális azonosítási megoldások, adatvédelem és -kezelés, valamint szövegbányászat.
Fintech cégek 2018. június 24-ig jelentkezhet a régió legnagyobb fintech akcelerátorprogramjábaForrás: Shutterstock

A pályázattal párhuzamosan a régióban nyolc országban szervez a helyi Raiffeisen Bank „Elevator Lab Challenge"-et a teljes bankcsoportra kiterjedő fintech akcelerátor program keretében, így az Elevator Lab a közép-kelet európai térség legnagyobb fintech akcelerátorprogramjának tekinthető. A cél a helyi fintech „ökoszisztémák" támogatása Albániában, Fehéroroszországban, Bulgáriában, Koszovóban, Romániában, Oroszországban, Szerbiában és Szlovákiában. A nyolc helyi „Elevator Lab Challenge" kiírás nyertesei meghívót kapnak a teljes bankcsoportra vonatkozó „Elevator Lab" programjának elődöntőjébe, így esélyük lesz bejutni a 2018 szeptemberében Bécsben megrendezésre kerülő döntőbe is.

Jelentkezni az alábbi weboldalon keresztül lehet.