Ez a száz éves cég is kulcsszerepet vállal az élővilág megmentésében

2018.05.22. 19:03

A kozmetikai- és szépségipar egyik vezetőjeként a L'Oréal új, fenntarthatósági programján belül meghatározta, hogy 2020-ra az összes terméke megújuló alapanyagokból fog készülni.

A francia cég a cél eléréshez olyan alapanyagokat használ, amelyek fenntartható forrásból vagy úgynevezett zöld kémiai folyamatokból származnak.

Az utóbbi eljárás során olyan molekulákat hoznak létre, amelyek környezeti hatása szinte elenyésző.

A folyamat további előnye, hogy a nyersanyagok feldolgozásához kevés energiára van szükség, ezáltal a hulladéktermelés is elkerülhető. 

A L'Oréal kutatója zöld kémiai folyamatokat készít előForrás: © Cyril Abad /Agence CAPA/Cyril Abad

Ma már a L'Oréal termékekhez felhasznált alapanyagok 59 százaléka megújuló, többségében növényi alapanyag.

Ez körülbelül 1 600 alapanyagot jelent, amelyek 360 növényfajból és több mint száz országból származnak.

A zöld kémiából származó összetevők a felhasznált mennyiség 25 százalékát teszik ki – ezt ráadásul a cég használta elsőként.

Gyártási folyamatForrás: adrian bedoyduesseldorf, germanywww.bedoy.de/Adrian BedoyDuesseldorf, GermanyWww.Bedoy.De

Egyes 2017-ben bevezetett termékek biológiai lebonthatósága már meghaladja a 98 százalékot, amely azt jelenti, hogy a természetben előforduló mikroorganizmusok csaknem teljesen le tudják bontani.

A felhasznált alapanyagok mellett a csomagolási technika optimalizálására is nagy figyelmet fordít a vállalat. A 2017-ben bevezetett vagy megújított termékek 76 százaléka rendelkezik javított környezeti vagy társadalmi profillal. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK