A Glassdoor adatainak felhasználásával készült listán az olyan felsővezetők, mint Tim Cook vezérigazgató, vagy az ügyvezetők, nem szerepelnek.

Az 1976-ban alapított amerikai multinacionális, technológiai vállalat főként hardvergyártással foglalkozik, de emellett egyre növekvő befolyást szerez a szoftverpiacon is. Az Apple alkalmazásában jelenleg 123 ezren dolgoznak.

IllusztrációForrás: Origo

5, Kreatív igazgató – 210 ezer dolláros fizetés (57,4 millió forint)

Az olyan cégeknél, mint az Apple, ahol a tervezés és a kivitelezés kulcsfontosságú, a kreatív igazgatónak nagy szerepe van a termékek kiválogatásában.

Az Apple kreatív igazgatója a kommunikációs részleget vezeti, ők a hirdetésekért, marketingért és promóciókért felelősek.

4, Vezető jogi képviselő – 213 ezer dolláros fizetés (58,2 millió forint)

Ez a tisztség legalább nyolcéves tapasztalatot igényel. Egy olyan nagyvállalatnál, mint az Apple, egy sokoldalú ügyvédnek ebben a komoly pozícióban képesnek kell lenni megoldani bármit az ingatlanügyletektől az etikai jogsértéseken át a védjegyvitákig.

IllusztrációForrás: PhotoAlto/Sigrid Olsson / Altopress/Sigrid Olsson

3, Szoftverfejlesztési igazgató – 230 ezer dolláros fizetés (63 millió forint)

Ehhez a pozícióhoz legalább mesterdiplomával kell rendelkezni számítástechnikából, matematikából vagy mérnöki tudományokból, valamint

kell legalább tízéves tapasztalat a szoftvertervezés terén, és ugyanennyi vezetői tapasztalatra is szükség van.

2, Igazgató – 254 ezer dolláros fizetés (69,4 millió forint)

Az Apple-nél az igazgató valójában egy olyan magasan képzett és sokféle tapasztalattal rendelkező menedzser, aki képes a vállalat különböző szintjein vezető szerepet vállalni.

1, Vezető igazgató – 309 ezer dolláros fizetés (84,5 millió forint)

A vezető igazgató az egyik legmagasabb vezetői pozíció, ám ehhez több évtizedes vezetői tapasztalatra van szükség, valamint a cég működésének pontos ismeretére.