A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kedden hagyta jóvá a Karlovarské minerální vody (KMV) számára az amerikai PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását.

A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdonosa a KMV, a másik pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Balogh Levente.

Januári bejelentés valósul meg

A Karlovarské minerální vody januárban jelentette be, hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz.

Csehországban és Szlovákiában még zajlik az engedélyezési folyamat.

A KMV és a tulajdonában lévő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. közös közleménye szerint, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága.

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-n keresztül a KMV csoport három éve piacvezető Magyarországon a természetes ásványvizek piacán, ahol 2016 óta gyártja és értékesíti ízesített ásványvizeit.

Jóváhagyta a magyar Pepsi felvásárlását a GVHForrás: Getty Images

Európa vezető termelője

A Central Europe Mineral Water (CEMW) Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Groupot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz, majd azt követően a Szentkirályi Ásványvíz is.

A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A KMV csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában.

1500 alkalmazottja van, 20 országba exportál, saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában.