Tavaly 128 ezer alkalommal kértek fizetési kedvezményt az adófizetők

Vágólapra másolva!
Tavaly 128 ezer alkalommal kértek fizetési kedvezményt az adófizetők a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), a beadványok összesen 157 milliárd forintról szóltak. Az ügyek kétharmadában részben eleget tett a hatóság az ügyfelek kérésének - írta szerdai számában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap kiemeli, hogy 78 ezer iratban könnyítést, azaz részletfizetést vagy fizetési halasztást indítványoztak az adófizetők, 13 ezer kérelem a lerovandó összeg mérséklésére irányult, 14 ezer esetben pedig könnyítést és mérséklést is kért egyidejűleg a dokumentum megfogalmazója. Ezek mellett iktatott a NAV 23 ezer olyan kérelmet, amely hiányosnak bizonyult: ezekben az esetekben nem volt egyértelmű, hogy az adófizető mit várna a hivataltól.

A hivatal - amely 113 ezer jogerős elsőfokú határozatot hozott meg - ötmilliárd forintot elengedett, 68 milliárd forintra pedig részletfizetést engedélyezett vagy haladékot adott - olvasható a Magyar Időkben. Ezek alapján tavaly a NAV átlagosan három ügyből kettőnél legalább részben teljesítette az adófizetők kérését.