Egyre több a visszajelzés Magyarország erősödéséről

2018.06.06. 11:56

Az erősödés azóta figyelhető meg, amióta az ország hátat fordított a baloldal elhibázott gazdaságpolitikájának - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője.

Puskás Imre kifejtette: a gazdasági adatok, a friss ipari termelési számok, a Világbank elismerése - a szervezet javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését - mind azt jelzik, hogy a magyar gazdasági modell működik, az ország tartós növekedési pályára állt, és joggal feltételezhető, hogy azon is marad.

A legfrissebb adatok szerint az ipari termelés egy év alatt 7,8 százalékkal nőtt, a gazdasági növekedés pedig 4 százalék feletti - ismertette, hangsúlyozva: a kormány gazdaság- és adópolitikája egyre inkább beérik.

A 2019-es költségvetésnek is az az egyik legfontosabb feladata, hogy tovább ösztönözze a gazdaságfejlesztést. A kormány jelentős, 4000 milliárd forintnyi beruházással számol jövőre - tette hozzá.

Puskás Imre kiemelte azt is, hogy az építőipar negyedévről negyedévre kiugró teljesítményt nyújt, aminek számos összetevője van, köztük a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok. Megjegyezte, hogy a gazdasági bővülés együtt jár a bérek jelentős emelkedésével.

Azt is mondta, hogy a befektetők is bíznak a magyar gazdaság és politikai rendszer stabilitásában, az ország biztonságában.