Partnerségre lép az UniCredit az Allianz és a Generali biztosítókkal

2018.06.06. 16:08

Az UniCredit exkluzív stratégiai partneri megállapodásokat írt alá az Allianz és a Generali biztosítókkal (a továbbiakban: "Partnerek") magánszemély és kkv-ügyfeleknek kínált biztosítási termékek forgalmazására Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A hosszú távú együttműködéseket, amelyek az UniCredit erős régiós üzleti franchise-át kombinálják a partnerek nagy biztosítási szakértelmével, fokozatosan vezetik be, a helyi szabályzásoknak megfelelően - áll az Origohoz eljuttatott közleményben. Alapjuk az Allianz esetében élet- és nem-életbiztosítási termékek, a Generalinál pedig hitelbiztosítási termékek.

Stratégiai partnerséget kötött az UniCredit az Allianz és a Generali biztosítókkalForrás: MTI/EPA/Mattia Sedda

Erősödő jelenlét

A megállapodások erősítik az UniCredit jelenlegi közép- és kelet-európai bankbiztosítási tevékenységét. Emellett a várakozások szerint szinergiákat is létrehoznak majd a továbbfejlesztett és egyedi kereskedelmi stratégia segítségével, széles körű termékpalettát kínálva az UniCredit erős növekedési potenciállal rendelkező régiós ügyfeleinek. 

E partneri kapcsolatok teljes körű biztosítási termékekkel és kimagasló szolgáltatásokkal bővítik tovább az UniCredit által a lakossági- és kisvállalati ügyfeleinknek kínált szolgáltatásokat."  

Így az ügyfelek a régióban betöltött vezető pozíciónkból és az Allianz és a Generali elismert márkájából és szaktudásából is profitálhatnak – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

IllusztrációForrás: 123rf

Mostantól az UniCredit ügyfelei számára is ott leszünk az életük meghatározó pillanataiban" – hangsúlyozta Petros Papanikolaou az Allianz SE Regionális vezérigazgatója.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az UniCredit az Allianzot tartotta az ügyfelei részére a legjobb szolgáltatónak. Ezt az együttműködést a sikeres régiós stratégiánk visszaigazolásának tekintjük."– fogalmazott Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding Ausztriáért, Közép- és Kelet-Európáért és Oroszországért felelős vezetője.

Régióra szabott bankbiztosítási tevékenység

Az UniCredit a közelmúltban finomhangolta bankbiztosítási tevékenységét a közép- és kelet-európai régióban a CEE Bancassurance üzleti terület létrehozásával, amelyet Arcangelo M. Vassallo irányit, aki közvetlenül Carlo Vivaldinak, a CEE Divízió vezetőjének jelent.

Az UniCredit pénzügyi tanácsadói az ügyletben az UniCredit CEE Corporate Finance Advisory és a KPMG Corporate Finance voltak, jogi tanácsokat a Molinari e Associati és a Schoenherr nyújtott.