Újabb adatvédelmi baki a Facebooknál

2018.06.08. 12:47

Mintegy 14 millió Facebook-felhasználó zárt körnek szánt posztjai egy programhiba miatt nyilvánossá váltak. A hibát azóta kijavították, és ismét az eredeti adatvédelmi beállítások vannak érvényben a közösségi oldalon.

A bug, azaz a számítógépes programhiba a felhasználók tudta nélkül módosította adatvédelmi beállításukat egyes megjeleníteni szándékozott tartalmaknál – írja a CNBC. A Facebook bejelentette, hogy kiküszöbölték a hibát, és megkezdték az érintett felhasználók kiértesítését.

Abban az időszakban körülbelül 14 millió felhasználó abban a hitben élt, hogy – a közösségi oldal gyakorlatának megfelelően – megosztott posztjait csak a barátai vagy egyes csoportok láthatják, azonban a megosztások széles körben nyilvánosak lettek.

Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

A társaság elnézést kért az érintettektől, ám ez újabb bakit jelent adatvédelmi gyakorlatukban. A felhasználók egyre érzékenyebben reagálnak az ilyen esetekre, különösen az év elején kirobbant, körülbelül 87 millió Facebook-tagot érintő adatkezelési botrány óta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK