Egy új jövevény érkezése a családhoz mindig örömteli pillanat. A norvég Musti Group kisállat eledeleket és felszereléseket áruló cég támogatja abban dolgozóit, hogy kiskutyát vagy kiscicát vegyenek magukhoz, és az összeszokási időben fizetési szabadságot ajánl.

A skandináv országok legnagyobb kisállat ellátó cége több mint 1.500 alkalmazottjának teszi lehetővé a fizetett szabadságot, ami három szabadnapot jelent.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Az egyes kisállatok szükségleteitől függően az első együtt töltött napok rendkívül fontosak, és az álmatlan éjszakák közel sem ismeretlenek a kisállattartók között. Egy kölyökkutya vagy kiscica állandó figyelmet és feltétlen szeretetet igényel, a velük együttöltött kezdeti szakasz segíti őket a tanulásban, kiépíti a bizalmat és segít megelőzni a viselkedési rendellenességeket" – foglalta össze David Rönnberg, a Musti Group vezérigazgatója nyilatkozatában.

A cég marketing igazgatója, Henri Mäkinen hozzátette a UPI híroldalnak, hogy más cégeknek is fel kellene kínálniuk a fizetett szabadságnapokat.