Diákmunka mellé is kell a biztosítás

2018.06.12. 19:06

A nyári munkára készülő diákoknak most van a legnagyobb szükségük a biztosításra – állítja a CLB biztosításialkusz-cég. Mindezt arra alapozza, hogy a közismert munkaerőhiány miatt a vakációjukat töltő fiataloktól várják a megoldást a cégek, amiből baj is lehet - figyelmeztet a cég -, főleg külföldön.

Mivel nagy a kereslet, a diákok esetleg olyan munkát is elvállalhatnak, amely jó pénzt kínál, de kockázatosabb, esetleg meghaladja a fizikai erejüket, állóképességüket. A közvélemény-kutatások szerint a fiatalok többsége külföldre menne dolgozni a nyáron. Az átlag magyar külföldre utazók közül azonban minden második honfitársunk biztosítás nélkül vág neki az útnak, így vélhetően a diákok körében is hasonló lehet az arány. Egy jó biztosítás segíthet akkor, ha sérüléseket szerez a fiatal, főleg, hogy a tapasztalatlanság vagy netán a figyelmetlenség plusz veszélyekkel járhat.

Sokan talán nem gondolnak rá, de hasznos lehet egy biztosítás a diákmunka melléForrás: Táfelspicc

A biztosítást kötőknek - akár személyes, akár online szerződéskötéskor - be kell jelenteniük a biztosítónál, hogy dolgozni fognak, ugyanis lehetnek olyan kivételek az utazási biztosításokban, mely a külföldi munkára nem vonatkozik, így szükséges ehhez igazítani a biztosítási szerződést.

A teljes cikk a Profit7.hu oldalán olvasható el.