Így küldhet a Tescóban pénzt másoknak

Tesco
A Tesco supermarket is pictured in north London, on August 29, 2014. British supermarket giant Tesco on Friday issued another profits warning and slashed its shareholder dividend by 75 percent, blaming challenging trade and high investment costs. AFP PHOTO/Leon Neal / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
A MoneyGram és a Tesco bejelentette új együttműködési megállapodását, ami lehetőséget biztosít a magyarországi ügyfeleknek arra, hogy nemzetközi készpénz-átutalási tevékenységet indítsanak több mint 200 millió bankszámlára és mobiltárcára, vagy a több mint 200 országban megtalálható MoneyGram helyszínek egyikére - írja az áruházlánc a weboldalán elérhető közleményben.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatás már a Tesco 97 áruházban elérhető Magyarországon.

Egyszerűen igénybe vehető szolgáltatás

A készpénzküldéshez az ügyfeleknek mindössze a szolgáltatást biztosító Tesco áruházak egyikébe kell befáradniuk, kitölteniük egy egyszerű formanyomtatványt és azt átadniuk az ügyintézőnek a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Mindezt három különböző pénznemben tehetik meg – magyar forintban, amerikai dollárban és euróban.

A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek meg kell adnia fogadáskor. Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó a világszerte megtalálható 350 000 MoneyGram pont egyikén vagy megtalálhatja a megadott bankszámlán, mobiltárcán.

– mondta Zbigniew Furmańczak, a MoneyGram regionális igazgatója.

– jelezte Halász Balázs, a Tesco Pénzügyi Partner országos vezetője.

Közel 100 áruházban vezetik be a készpénz-átutalási szolgáltatást Forrás: AFP/Leon Neal

Több pénz jön ide, mint amennyit elküldenek

Magyarország a nemzetközi készpénz-átutalási piacon „fogadó" ország, hiszen az országban több a fogadott, mint az indított utalás.

A Világbank adatai szerint mintegy 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeg folyt be Magyarországra 2017-ben.

Az utalások leginkább Németország (997 millió dollár), az USA (686 millió dollár), Kanada (436 millió dollár) és Anglia (418 millió dollár) területéről érkeztek.

A szolgáltatás bevezetésének időszakában, az azt igénybe vevő ügyfelek, extra pontok jóváírására számíthatnak klubkártyájukon.