Így küldhet a Tescóban pénzt másoknak

2018.06.12. 11:38

A MoneyGram és a Tesco bejelentette új együttműködési megállapodását, ami lehetőséget biztosít a magyarországi ügyfeleknek arra, hogy nemzetközi készpénz-átutalási tevékenységet indítsanak több mint 200 millió bankszámlára és mobiltárcára, vagy a több mint 200 országban megtalálható MoneyGram helyszínek egyikére - írja az áruházlánc a weboldalán elérhető közleményben.

Az új szolgáltatás már a Tesco 97 áruházban elérhető Magyarországon.

Egyszerűen igénybe vehető szolgáltatás

A készpénzküldéshez az ügyfeleknek mindössze a szolgáltatást biztosító Tesco áruházak egyikébe kell befáradniuk, kitölteniük egy egyszerű formanyomtatványt és azt átadniuk az ügyintézőnek a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Mindezt három különböző pénznemben tehetik meg – magyar forintban, amerikai dollárban és euróban.

A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek meg kell adnia fogadáskor. Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó a világszerte megtalálható 350 000 MoneyGram pont egyikén vagy megtalálhatja a megadott bankszámlán, mobiltárcán.

Nagyon fontosak számunkra a magyarországi ügyfeleink és alig várjuk, hogy minél több opciót biztosíthassunk számukra arra, hogy megbízható pénzügyi kapcsolatot tarthassanak fenn a szeretteikkel" – mondta Zbigniew Furmańczak, a MoneyGram regionális igazgatója.

Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarországon a banki és biztosítási termékeink köre egy újabb kiváló szolgáltatással bővül. A nemzetközi készpénz-átutalási szolgáltatás fontos és valós igényt elégít ki" – jelezte Halász Balázs, a Tesco Pénzügyi Partner országos vezetője.

Közel 100 áruházban vezetik be a készpénz-átutalási szolgáltatástForrás: AFP/Leon Neal

Több pénz jön ide, mint amennyit elküldenek

Magyarország a nemzetközi készpénz-átutalási piacon „fogadó" ország, hiszen az országban több a fogadott, mint az indított utalás.

A Világbank adatai szerint mintegy 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeg folyt be Magyarországra 2017-ben.

Az utalások leginkább Németország (997 millió dollár), az USA (686 millió dollár), Kanada (436 millió dollár) és Anglia (418 millió dollár) területéről érkeztek.

A szolgáltatás bevezetésének időszakában, az azt igénybe vevő ügyfelek, extra pontok jóváírására számíthatnak klubkártyájukon.