A videojátékok elő közvetítése sok karriert indított be: Rachel "Valkyrae" Hofstetter fő állása már a Twitch platformon keresztüli játékközvetítések. De nem mindig volt ez így, Rachel korábban a Gamestop játékáruházban dolgozott, tanult és csak szabadidejében játszott történetfókuszú játékokkal.

Hofstetter lassan három éve főállású streamer, azaz videómegosztó, aminek köszönhetően elég pénzt keres a rajongói adományokból és szponzortámogatásokból, hogy saját albérletet tudjon fenntartani a napos Dél-Kaliforniában, valamint édesanyja adósságát is kifizette belőle, és támogatja a gyermekgondozási vállalkozását.

Rachel "Valkyrae" HofstetterForrás: Instagram

Egész életemben játszottam, és úgy döntöttem, készítek erre egy csatornát az Instagrammon, de az emberek inkább azt javasolták nekem, hogy a Twitch erre sokkal alkalmasabb" – nyilatkozta Hofstetter.

Hozzátette, hogy nézői nagy része férfiakból áll, de a nők száma is fokozatosan emelkedik, különösen december óta, mióta a Fortnite: Battle Royale játékkal játszik, és a videókat már a YouTube videómegosztó csatornára is feltölti.

„A rajongókkal való kapcsolat hihetetlen élmény, ugyanakkor internetes hírességként, komoly kihívásokkal is jár" – tette hozzá Hofstetter. És bár számos problémája akadt internetes trollokkal – volt, aki hetekig zaklatta az interneten keresztül –, még mindig úgy véli, hogy a streamer élet a legjobb dolog, ami történhetett vele.