Újabb milliós adatszivárgás

bankkártya
Vágólapra másolva!
A Dixons Carphone kiskereskedelmi vállalat szerdán fedezte fel, hogy a cég kártyafeldolgozóit feltörték, akár hatmillió kártyás fizetés és 1,2 millió személyes adat is kiszivároghatott.
Vágólapra másolva!

A Dixons Carphone szerdán fedezte fel, hogy a kártyafeldolgozó rendszerét feltörték, és így az azokat használó kártyabirtokosok adataihoz illetéktelenek fértek hozzá. A vállalat megerősítette, hogy a kártyatársaságokat és az illetékes hatóságokat is értesítették, valamint elindították saját vizsgálatukat.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

Alex Baldock, a cég vezérigazgatója közleményében elmondta, hogy az adatok védelme üzleti tevékenységük központjában áll, de sajnos elbuktak.

Hozzátette, hogy

5,8 millió bankkártyát véd chip és PIN-kód, de körülbelül 100 ezer kártya az Európai Unión kívülről származik, ami nem rendelkezik ezzel a védelemmel.

Valamint 1,2 millió olyan adat szivárgott ki, ami személyes adatokat tartalmaz, például nevet, címet, vagy email címet.

A cég részvényei azonnal négy százalékot zuhantak Londonban. A Dixons Carphone Európa egyik vezető mobiltelefon és elektronikai termékek kiskereskedője. A négy évvel ezelőtt alapított cég több mint 2 ezer üzletet üzemeltet.