Sokkal több pénzt küldenek haza a nők, mint a férfiak

Boracay Fülöp-szigetek
Vágólapra másolva!
A WorldRemit tanulmányából kiderült, hogy a külföldön dolgozó filippínó nők sokkal több pénzt küldenek haza a gyermekeik oktatására, mint a férfiak.
Vágólapra másolva!

Az angliai székhelyű WorldRemit szerint a filippínó nők számára a gyermekek oktatása a legfontosabb, hiszen a megkérdezettek 92 százalékánál ez állt a fontossági sorrend élén - írja a Manila Times.

Emellett pedig a filippínó nők 72 százaléka olyanoknak is nyújt pénzügyi segítséget, akik nem tartoznak a közvetlen családjukba. Kiderült az is, hogy átlagosan 2 százalékkal több pénzt küldenek haza, mint a férfiak.

A tanulmányban ezer filippínó férfit és nőt kérdeztek meg a WorldRemit vásárlói közül.

Boracay Fülöp-szigetek Forrás: AFP/Noel Celis

Bangko Sentral ng Pilipinas, a Fülöp-szigetek központi bankja szerint az előző évben 4,3 százalékkal nőtt a hazaküldött pénz mennyisége, amely 2016-ban már elérte a 28 milliárd dollárt. A fülöp-szigeteki statisztikai hivatal szerint 2016-ban 2,2 millió filippínó dolgozott külföldön és ezek több mint fele nő volt.

A vendégmunkások 85 százaléka Ázsiában, 6,6 százalékuk Európában, 5,6 százalékuk pedig Amerikában dolgozik. A legnépszerűbb ország a filippínók körében Szaúd-Arábia. A közel-keleti államokból összesen 4,3 milliárd dollárt küldtek haza. Őket csak az Egyesült Államok előzi meg, ahonnan 5,4 milliárd dollárnyi pénzküldemény érkezett.