Családi csokigyártó lett Európa második legjobb multis munkahelye

food food-drink Horizontal
Mars chocolate bars are pictured in a shop in Martelange, Belgium on February 23, 2016. Confectioner Mars said on February 23, 2016 it was withdrawing its Mars and Snickers chocolate bars and Celebrations sweets from sale in several European countries. In addition to France, Mars said it was recalling the items from Britain, Belgium, Italy and Spain, after it had already withdrawn products from sale in Germany and Netherlands. The recall was made after a piece of plastic was found in Mars products. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
A Great Place To Work június 14-i athéni díjátadóján jelentették be, hogy a Mars vállalat lett Európa második legjobb multinacionális munkahelye, írja a cég az Origohoz eljuttatott sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A Great Place to Work egy globális szervezet, amely már 30 éve dolgozik együtt a világ vezető vállalataival, hogy meghatározza és felépítse a bizalom- és teljesítményalapú vállalati kultúrát. A szervezet minden évben publikálja az „Európa Legjobb Munkahelyei" nevű éves listáját. Ez négy méret szerint sorolja be a vállalatokat: 50 főnél kevesebb alkalmazott; kis- és középvállalkozások (50-500 fő); nagyvállalatok (501+ fő); és multinacionális cégek. További feltétel, hogy a multinacionális kategóriában induló vállalkozásoknak legalább 1000 alkalmazottal kell rendelkezniük legalább három országban.

Fontos elismerésben részesült a Mars Forrás: AFP/John Thys

Családi vállalkozásból multinacionális vállalat

A Mars egy globális családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt.

A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat számos, világszerte ismert termékeket gyárt.

Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, például állatkórházakat is üzemeltet.

A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen.

A legjobb európai multinacionális vállalatok listáját az információtechnológiával foglalkozó Salesforce vezeti. Az első huszonöt helyezett litáját ide kattintva tekintheti meg.

Újra díjazott lett

Sorozatban harmadik éve díjazták a Marsot a rangos európai díjátadón, amely jelzi a vállalat lojalitását munkavállalói, munkatársai irányába.

A vállalatnál elmondták, meggyőződésük, hogy a cég teljesítménye a dolgozók jólététől függ, így elkötelezettek az iránt, hogy az általános megbecsülés mellett a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsák számukra, helyszíntől és pozíciótól függetlenül.

A cég sok, világszerte ismert márkanév alatt végzi termékgyártását Forrás: Facebook/Pedigree Österreich

Michael Ryan, a Mars Multisales regionális elnöke elmondta:

Mivel a Mars a mai napig egy független, családi vállalat, olyan környezetet tudott teremteni, amelyben a munkatársak egy erős, különleges és jelentőségteljes vállalati kultúrán osztoznak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A cégnél a munkaterületek nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók, a vezetői és munkatársi pozíciók pedig nincsenek élesen elkülönítve. A munkatársak még a háziállataikat is bevihetik az irodába, amely jelentősen hozzájárul a mindennapi stressz csökkentéséhez, valamint a munkamorál javításához.

A vállalat emellett elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezirányú erőfeszítésekbe a cég valamennyi munkavállalója bekapcsolódik.