A Great Place To Work június 14-i athéni díjátadóján jelentették be, hogy a Mars vállalat lett Európa második legjobb multinacionális munkahelye, írja a cég az Origohoz eljuttatott sajtóközleményében.

A Great Place to Work egy globális szervezet, amely már 30 éve dolgozik együtt a világ vezető vállalataival, hogy meghatározza és felépítse a bizalom- és teljesítményalapú vállalati kultúrát. A szervezet minden évben publikálja az „Európa Legjobb Munkahelyei" nevű éves listáját. Ez négy méret szerint sorolja be a vállalatokat: 50 főnél kevesebb alkalmazott; kis- és középvállalkozások (50-500 fő); nagyvállalatok (501+ fő); és multinacionális cégek. További feltétel, hogy a multinacionális kategóriában induló vállalkozásoknak legalább 1000 alkalmazottal kell rendelkezniük legalább három országban.

Fontos elismerésben részesült a MarsForrás: AFP/John Thys

Családi vállalkozásból multinacionális vállalat

A Mars egy globális családi vállalkozás, melynek több mint egy évszázados tapasztalata van különböző termékek előállításában, a vásárlók és házi kedvenceik számára egyaránt.

A csaknem 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező, globális vállalat számos, világszerte ismert termékeket gyárt.

Ezen kívül a Mars állategészségügyi szolgáltatásokat is nyújt, például állatkórházakat is üzemeltet.

A virginiai McLeanben található központ mellett a vállalat több mint 80 országban van jelen.

A legjobb európai multinacionális vállalatok listáját az információtechnológiával foglalkozó Salesforce vezeti. Az első huszonöt helyezett litáját ide kattintva tekintheti meg.

Újra díjazott lett

Sorozatban harmadik éve díjazták a Marsot a rangos európai díjátadón, amely jelzi a vállalat lojalitását munkavállalói, munkatársai irányába.

A vállalatnál elmondták, meggyőződésük, hogy a cég teljesítménye a dolgozók jólététől függ, így elkötelezettek az iránt, hogy az általános megbecsülés mellett a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsák számukra, helyszíntől és pozíciótól függetlenül.

A cég sok, világszerte ismert márkanév alatt végzi termékgyártásátForrás: Facebook/Pedigree Österreich

Michael Ryan, a Mars Multisales regionális elnöke elmondta: Büszke vagyok erre a díjra, hiszen megmutatja, milyen érzés mindannyiunk számára a Marsnál dolgozni, és minden nap értéket teremteni. Munkatársainkra a cég legfontosabb részeiként tekintünk."

Mivel a Mars a mai napig egy független, családi vállalat, olyan környezetet tudott teremteni, amelyben a munkatársak egy erős, különleges és jelentőségteljes vállalati kultúrán osztoznak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A cégnél a munkaterületek nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók, a vezetői és munkatársi pozíciók pedig nincsenek élesen elkülönítve. A munkatársak még a háziállataikat is bevihetik az irodába, amely jelentősen hozzájárul a mindennapi stressz csökkentéséhez, valamint a munkamorál javításához.

A vállalat emellett elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezirányú erőfeszítésekbe a cég valamennyi munkavállalója bekapcsolódik.