Nagyot lép a Medve sajt gyártója

2018.06.16. 09:03

Több milliárd forintos beruházással megduplázza veszprémi üzeme gyártókapacitását a francia érdekeltségű Pannontej Zrt. A vállalat egyik legnagyobb globális innovációs és fejlesztési központját telepíti a városba, így Csehországból ide kerül a Savencia-csoport panírozott specialitásainak gyártása.

Elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el, illetve új regionális kutatás-fejlesztési központot is kialakít Veszprémben a Pannontej Zrt., amely hazánk vezető sajtgyártó és -forgalmazó vállalata. Legismertebb márkái közé tartozik a Medve, a Tihany és a Pannónia sajt. A termékek előállításához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épületet, raktárt és kutatóközpontot is létrehoznak – olvasható a társaság közleményében.

A több milliárd forint értékű beruházás eredményeként épülő központ, a jelentős gyártásivolumen-növekedés mellett új munkahelyeket is teremt.

A mostani fejlesztésekkel az üzem jelenlegi gyártási kapacitása megduplázódik, a Veszprémben gyártott új sajtok pedig főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacra – kerülnek majd.

 

Pannontej Medve sajtForrás: Origo

A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul. A folyamat második fázisában – az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén – a pané termékek gyártósora a Savencia-csoport Csehország-beli, hesovi egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe.
A vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, amely további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben. A veszprémi gyár a jövőben nemzetközi innovációs és fejlesztési központként működik majd. A Savencia-csoport egyik legfontosabb – Európában pedig az egyik legnagyobb - fejlesztő bázisává válik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK