Bemutatták a NAV új vezetőjét, Sors Lászlót

2018.06.15. 12:24

Ma bemutatták a NAV új elnökét egy értekezleten, az eseményen ott volt Varga Mihály pénzügyminiszter is. A miniszter többek között arról beszélt, hogy 2021-ra az adóhivatal papírmentes intézménnyé válik, és hogy a hivatal továbbra is szigorúan lép fel az adócsalókkal szemben.

Ma vezetői értekezletet tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az eseményen azért fontos, mert itt bemutatták a szervezet új elnökét, Sors Lászlót.

Az értekezleten megjelent Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki arról beszélt, a vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fontos hír, hogy a tárcavezető leszögezte,

a NAV 2021-re papírmentes hivatallá válik.

A hatóság elektronikus szolgáltatásai egyre elterjedtebbek, vagyis az adózók partnerek abban, hogy néhány éven belül teljesen papírmentes hivatallá váljék a NAV - mondta Varga.

Varga Mihály pénzügyminiszterForrás: MTI/Bruzák Noémi

Az adminisztráció felére csökken azáltal, hogy 2021-re a vállalkozásoknak csak ellenőrizniük kell az adóhivatal által kiajánlott bevallásokat.

Mint ismert, a NAV tavaly óta mentesíti a magánszemélyeket az szja-bevallás kitöltésének kötelezettsége alól, idén pedig már az egyik legnagyobb adófajtáról, a jövedéki adóról szóló bevallás tervezetét is a NAV készíti.

Varga Mihály kiemelte azt is, hogy továbbra is az az alapelv az adózásban, hogy senki nem húzhatja ki magát a közterhek megfizetésének kötelezettsége alól.

A hibázó, tévesztő adózókat segíteni, támogatni kell, az adócsalókkal szemben pedig szigorúan kell fellépni.

Már az adóhivatal tölti kiFotó: Szabó Gábor - Origo

A pénzügyminiszter a vezetői értekezleten beszélt arról is, hogy az elkövetkező több mint két hétben az adóhivatal az online számlázásban, és az étel-italautomaták NAV-hoz történő bekötésében minden segítséget meg fog adni az érintett, mintegy negyedmillió vállalkozásnak annak érdekében, hogy július 1-jén zökkenőmentes legyen az átállás.