A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. az éttermek felét tulajdonló franchise-partnereken kívül tavaly 27,62 milliárd forint árbevételre tett szert, ami 3,91 milliárd forinttal több az előző évinél, adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forint volt, és 1,23 milliárddal haladta meg a 2016. évi értéket – közölte a vállalat.

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon tíz százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

IllusztrációForrás: Ancsin Gábor / Képszerkesztőség/www.kepszerk.hu/Ancsin Gabor

A vállalat a múlt évben nem nyitott új éttermet az országban, viszont öt meglévő éttermét átalakította, idén júniusban pedig 500 millió forintból épített kétszintes autós éttermet Gyöngyösön.

Jelenleg 89 McDonald's étterem működik Magyarországon, 40 vállalati, 49 pedig franchise partnerek üzemeltetésében. Az étteremhálózatnak 2015-ben 4,600 dolgozója volt, jelenleg 5,800 embert foglalkoztat.

A McDonald's száznál több országban, több mint 36 ezer egységgel van jelen. Magyarországon az első McDonald's étterem 1988-ban Budapesten létesült.