A kormány javaslata szerint 25 százalékos bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé kedden kerülő adótörvény - adott tájékoztatást a Pénzügyminisztérium.

Azt írták, a kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól.

Újabb intézkedés az ország védelmében

A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.

IllusztrációForrás: Milous Chab - Dreamstime

 

A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellettadópolitikai eszközökkel is fel kíván lépni a migráció szervezése ellen - írtrák.

Az illegális migráció elleni védekezés jelentős pénzügyi terheket jelent a magyar költségvetésnek, így közvetve a magyar embereknek - fogalmaztak.

Ezért a kormány azt javasolja, hogy a közteherviselés jegyében a bevándorlást segítő szervezetek fizessenek bevándorlási különadót, amelynek mértéke 25 százalék.

A bevándorlási különadóval kapcsolatos feladatok - mint ahogyan minden adóval kapcsolatos feladat - az adóhivatal hatáskörébe tartoznak majd - írták.