Így jöhet állami támogatás a nyári diákmunkások után

2018.06.20. 12:18

A pénzügyminisztérium idén is meghirdette a diákok nyári foglalkoztatását támogató diákmunka programot. A területi, települési önkormányzatok és az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett az idén a mezőgazdaságban és a vendéglátás területén működő vállalkozások esetében is támogatható a diákok munkaviszonyban történő nyári foglalkoztatása.

A program a diákok munkabéréhez és a munkabért terhelő szociális adóhoz nyújt támogatást. A támogatás 2018. június 18. és augusztus 31. közötti, legfeljebb két hónapra adható a 16-25 év közötti diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén - jelezte a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Már a mezőgazdasági munkát végző, illetve vendéglátóipari vállalkozásnál dolgozó diákokra is kérhető állami támogatás, a nyári időszakban a napi 8 órában foglalkoztatott diákok munkabérének és közterhének a 75 százalékát támogatja az állam (képünk illusztráció)Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az önkormányzatok által foglalkoztatott diákok esetében a napi hatórás foglalkoztatást, míg a mezőgazdaságban és a vendéglátásban teljes munkaidőben, napi 8 órában foglalkoztatott diákok munkabérének és közterhének a 75 százalékát támogatja az állam.

További részletek a Piacésprofit.hu cikkében olvashatók.