Mutatjuk, melyik áruházláncban talál garantáltan magyar dinnyét

őrült gasztrofesztiválok
Dinnyefesztivál, Chinchilla, Ausztrália
Vágólapra másolva!
Kizárólag kiváló minőségű magyar görögdinnyék érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba június 21-étől - írja a diszkontlánc közleményében.
Vágólapra másolva!

A hazai dinnyeszezon indulását követően már csak kizárólag magyar termesztésű gyümölcsöket forgalmaz az élelmiszeráruház-lánc. A kereslet évről évre nő a kiváló minőségű magyar dinnye iránt.

Finom lesz idén a dinnye

Beértek a magyar dinnyék, ízük idén különösen finom lesz, ugyanis a nyári meleget hozó tavasz nagyon jót tett a palánták fejlődésének.

Magyar termesztésű dinnyéket kínál a Lidl boltjaiban Forrás: AFP/Justin Tallis

Évről évre nő a magyar görögdinnye iránti kereslet, 2017-ben 62 százalékkal értékesített több hazai dinnyét a Lidl Magyarország, mint az azt megelőző évben.

Míg tavaly itthon 7426 tonna magyar dinnye fogyott el az áruházak polcairól, a külpiacokon értékesített mennyiség közel 4000 tonnára rúgott.

Az igazi sláger az elmúlt szezonban a magszegény görögdinnye volt a vásárlók körében; ebből a gyümölcsből 150 százalékkal értékesített többet az áruházlánc 2016-hoz képest.

Illusztráció Forrás: Travel Channel

Bővülő kínálat

Az idei szezonban ugyanakkor két új dinnyefajtával is találkozhatnak a vásárlók a vállalat egységeiben, ugyanis sárgahúsú görögdinnyével, valamint a diszkontlácn mini görögdinnyével bővítik a termékpalettát.

– mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc stratégiai célja, hogy minél több magyar áru kerüljön a boltjaiba.

Ezért indította útjára 2013-ban A Lidl a magyar beszállítókért programját, amelynek célja a vállalat hazai beszállítói körének növelése, a magyar vállalkozások segítésén keresztül a magyar gazdaság támogatása.

A beszállítói program sikere töretlen, jelenleg közel 400 hazai beszállítóval dolgozik együtt a vállalat.