Ebben az országban nincs internet, hogy ne csaljanak a diákok

tanulás iskola tini diák Készülj az érettségire! - 5 tipp, hogy könnyebben menjen a tanulás
Vágólapra másolva!
Algériában az ország teljes területén letiltják az internetet a középiskolai vizsgák idején. A mobilos és a vezetékes internet is leáll egy órával a vizsgák kezdete után, hogy ne szivároghassanak ki a tesztek és velük együtt a megoldások.
Vágólapra másolva!

Az algériai internetleállás a vizsgaidőszak teljes egészében tartani fog, naponta néhány óráig nem lehet majd felmenni a világhálóra június 20-a és 25-e között. Az intézkedésre azért volt szükség, mert 2016-ban kikerültek a tesztek és a megoldások a hálóra, és tömeges csalások történtek.

Az állam tavaly azt kérte az internetszolgáltatóktól, hogy tiltsák le hozzáférést a közösségimédia-oldalakhoz a vizsgaidőszakban, azonban ez nem volt elég. Nouria Benghabrit, az algír oktatásügyi miniszter az Annahar újságnak erősítette meg, hogy most a vizsgaidőszak teljes ideje alatt nem lesz elérhető a Facebook.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az internet korlátozása és a Facebook letiltása mellett az érettségi vizsgák alatt a tantermekből kitiltanak minden számítástechnikai eszközt, amelynek internet-hozzáférése van.

A még nagyobb biztonság érdekében fémdetektorokat is felszereltek a kapuknál, ráadásul megfigyelőkamerák is pásztázzák majd a nyomdákat, ahol a tesztlapokat állítják elő.

Algériában 700 ezer diák készül az érettségi vizsgákra, és az ország vezetése reméli, hogy idén már botránymentesen fog zajlani a sokak életében meghatározó próbatétel.