Hét hónap után lett meg a félmilliós pénztárca

2018.06.22. 19:16

Egy Japánban dolgozó fülöp-szigeteki nő hét hónap után kapta vissza elvesztett pénztárcáját, számol be arról az Asia Times.

Egy Marilyn Vallada nevű nő tavaly novemberben, amikor Japánból hazatért a Fülöp-szigetekre, a Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtéren hagyta pénztárcáját, benne megkeresett jövedelmével. Meglett.

Nem várt hívás

Vallada elmondta, leszállás után még felkereste az illemhelyet a terminálépületben, majd hazaindult a Manilától 140 kilométerre lévő otthonába. Csak otthon vette észre, hogy nincs nála pénztárcája, amiben a Japánban keresett fizetését tartotta, mintegy félmillió forintnak megfelelő összeget.

A nő lemondott arról, hogy valaha is viszontlátja jövedelmét.

IllusztrációForrás: MoneyGram

Mígnem a napokban hívást kapott a manilai repülőtér talált tárgyak osztályáról arról, hogy megtalálták a pénztárcáját, benne a pénzzel.

A nő azóta már át is vette azt.

Az osztály vezetője elmondta, a tárcát munkatársai a mosdóban találták meg. Ekkor hosszadalmas munka vette kezdetét, hogy megpróbálják leszűkíteni azon utasok körét, akiké a tárca lehet. A repülőtér dolgozói a Fülöp-szigeteki Légitársasággal közösen próbálták visszakövetni, ki és mikor hagyhatta el a pénzt.

Az osztályon azt is elmondták, ha nem sikerült volna visszakövetniük a személyét, a tárcát a hatóságoknak adták volna át, a pénz pedig ilyenkor az államé.