Történelmi lépéshez érkezett Szaúd-Arábia, ugyanis vasárnaptól engedélyezett a nők jogosítvány szerzése, és a mehetnek a forgalomba is, ez pedig a népesség felének új munkahelyeket és új vállalkozásokat is jelent.

Enaam Gazi Al-Aswad, aki a dubai Careem autómegosztó vállalkozás első női sofőre, vagyis „Captainah"-a mérföldkőnek nevezte a lépést, véleménye szerint ezzel nemcsak a vezetés szabadságát ismerik meg az országban élő nők, hanem a függetlenséget és a mobilitást is egyszerre. 

IllusztrációForrás: AFP/Amer Hilabi

Ez nem csak az egyenlőségről szól, hanem az ország építéséről is, a közösségről. A férfiak és nők korábban sosem voltak ennyire egyenlők az országban" – nyilatkozta Al-Aswad Hadley Gamble-nek, a CNBC riporterének. Majd hozzátette, hogy az elkövetkezendő évtizedben nagy változások jöhetnek országában.

A királyi rendeletet tavaly hirdette ki Szalman szaúdi király, olyan lépésekkel egyetemben, mint a korrupció elleni fellépés vagy a nyitottabb pénzpiac, amivel az olajban gazdag királyságot igyekszik megreformálni.