A véleményvezérekre bízzák a cégek az értékesítést

YouTube app on digital devices App MEDIA Mobile Tech TECHNOLOGY application blog code communication data developer FILM FILMING iPhone LOGO movie news PHONE programming social social media STREAM streaming VIDEO video blog vlog vlogging youtube
The YouTube video app is seen on various digital devices on 28 March, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbb a cégek és a videós véleményvezérek, a vloggerek közti, marketingcélú együttműködés. A Hvg.hu pár hazai példát is hozott, ahol a céges reklámok helyett vagy azok mellett a véleményvezérekre bízták a fogyasztók meggyőzését.
Vágólapra másolva!

HBO GO

A filmcsatorna az internetes felületét, az HBO GO-t hirdette véleményvezérekkel, mely a csatorna életében is új volt. Az üzenetet nem mindig bízta a legnagyobb véleményvezérre, néha a kisebbekre koncentrált. Az együttműködést könnyítette, hogy a megmondóemberek szabadságot kaptak véleményük kifejtésében. Az együttműködést utólag sikeresnek értékelte a csatorna, ezért megtartják ezt az eszközt, de csak topsorozatoknál alkalmazzák majd.

A legnagyobb videómegosztó portálon külön nevük van a véleményvezéreknek, youtubereknek hívják őket Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

OTP Bank

A hitelintézet már három éve végez véleményvezérekkel közös kampányokat, melyek teljesítménye remekül mérhető és közben is van mód finomhangolások elvégzésére. Ez az új értékesítési módszer egyre nagyobb hányadot szakít ki a teljes marketing költségvetés tortájából. Az OTP-nek fontos a partner hitelessége, és csak közös akarat esetén kötnek szerződést.

EXTREME DIGITAL

Az online értékesítéssel foglalkozó cégnél már öt éve felismerték, hogy a véleményvezérekben van a jövő. A 25 év alattiakat vloggerekkel, influencerekkel lehet jól megszólítani, ez a korosztály ugyanis nagyobb arányban követ ilyen videós tartalmat, mint hagyományos tévéműsorokat. Hazánkban 2013 tájékán jelentek meg azok a vloggerek, akik heti, kétheti rendszerességgel készítettek videókat a YouTube-ra.

További részletek a Hvg.hu cikkéből ismerhetők meg a hazai videós véleményvezérek marketingcélú bevonásáról.