A 2002-ben indult kazah légitársaságot viszonylag kevés amerikai vagy európai ismeri, ám aki utazott már Oroszországba az Air Astanával, azok mind jó véleménnyel voltak a szolgáltatásról. Éppen emiatt tudott viszonylag rövid idő alatt hírnevet szerezni magának barátságos személyzetével, jól karbantartott repülőgépeivel és a nagyszerű kiszolgálással.

Az elmúlt hat év során a Skytrax weboldal – amely az utazók légiközlekedési véleményét gyűjti össze – négycsillagos minősítést adott a 2002-ben alapított Air Astanának, valamint a legjobb közép-ázsiai légitársaságnak titulálta. Ráadásul 2014-ben a Business Insider híroldal a tizenkettedik legjobb légitársaságnak minősítette a világon.

Az Air Astana egyik gépe a Seremetyjevói nemzetközi repülőtérenForrás: Sputnik/Natalia Seliverstova

A repülési központ ázsiai és csendes-óceáni részlege 2012-ben így nyilatkozott a cégről: „az Air Astana jobb teljesítményt ért el az első évtizedben, mint bármely más induló légitársaság”. A cégnek jelenleg 31 repülőgépe van, és 64 célállomásra szállít utasokat – többek között Bakuba, Novoszibirszkbe és Tbiliszibe.

Ugyanakkor a legnépszerűbbek listáját az olyan légitársaságok uralják, mint a Qatar Airways, a Singapore Airlines vagy az Emirates légitársaság.

A kazah légitársaság jegyárai egyébként 300 és 700 euro (97 ezer és 227 ezer forint) között mozognak.