Véget érhet az Apple és a Samsung harca

2018.06.28. 18:44

A két mobiltelefongyártó-cég között 2011-ben kezdődött a vita, ugyanis az amerikai Apple beperelte a dél-koreai Samsungot, amiért az másolja technológiai újításait, és 2 milliárd dollár kártérítést követelt.

Pár héttel azután, hogy az amerikai bíróság kötelezte a Samsungot, fizessen az Apple-nek 539 millió dollárt, megszületett a megállapodás a két cég között. A részleteket nem hozták nyilvánosságra.

Apple Iphone és Samsung Galaxy mobiltelefonokForrás: AFP/Park Ji-Hwan

A két cég hét évig tartó pereskedés végére tett pontot. 2011-ben az Apple indított keresetet a Samsung ellen, amit később számos per követett.

2012-ben az amerikai bíróság 1,05 milliárd dollár kártérítést ítélt meg az Apple-nek az olyan funkciókért, mint a mobiltelefon képernyőjén megjelenő ikonok. A Samsung fellebbezést nyújtott be a Legfelsőbb bíróságnak, azzal érvelve, hogy a kártérítést korlátozni kell, mivel a szabadalmi jogsértés csak bizonyos elemekre igaz.

Idén májusban ismét bíróság elé került a két cég pere, a Samsung érvelése szerint csak 28 millió dollár kártérítés járna az Apple-nek, azonban a bíróság úgy döntött, 539 millió dollárt kell kifizetnie az amerikai cégnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK