A Facebook ismét sántikál valamiben

Facebook Mark Zuckerberg
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Founder and CEO of Facebook Mark Zuckerber gives his speach during the presentation of the new Samsung Galaxy S7 and Samsung Galaxy S7 edge on February 21, 2016 in Barcelona, Spain. The annual Mobile World Congress will start tomorrow February 22 hosting some of the world's largst communication companies, with many unveiling their last phones and gadgets. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Google egy ideig úgy tűnt elhúz a mesterséges intelligencia területén a versenytársaktól. Most viszont a Facebook is beerősített, hiszen felvásárolták a Bloomsbury AI-t. A nyilatkozatokból kiderül, hogy a Bloomsbury által készített MI segítségével szeretnék kiszűrni a kamuhíreket és tartalmakat a közösségi média oldalon, azonban van egy másik oka is a felvásárlásnak.
Vágólapra másolva!

A Facebook előreláthatóan 23 és 30 millió dollár közötti összeget fizet a Bloomsbury AI felvásárolásért és azt remélik, hogy a vállalat által fejlesztett Mesterséges Intelligencia segít majd az álhírek kiszűrésében. A Facebook azonban valójában nem a Bloomsbury által fejlesztett technológiát akarta elsősorban megvásárolni,

hanem a kutatóikat szerették volna elhappolni, még mielőtt valamelyik riválisuk csap le rájuk.

A fő célpont Sebastian Riedel lehetett, a Bloomsbury AI kutatásvezetője és a UCL professzora, aki az egyik legnagyobb névnek számít a mesterséges intelligencia kutatás területén. Ráadásul a Factmata vállalatnál is tanácsadói szerepet tölt be, ők pedig már több programot is készítettek a kamuhírek kiszűrésére.

illusztráció Forrás: Getty Images/David Ramos

A Techcrunch forrásai szerint a Facebook-ot nem igazán érdekelte a Bloomsbury által készített mesterséges intelligencia, viszont annál inkább fontosnak tartották megszerezni a kutatókat, akik segíthetnek saját programot gyártani a vállalatnak. Belső információk szerint az is sokat számított, hogy a Bloomsbury székhelye Londonban van, hiszen a Facebook már régóta szeretne jelen lenni a városban, mert hosszabb távon még terveznek brit felvásárlásokat.