Tóth Mónika és Szomolányi Szandra régóta törekszik arra, hogy környezettudatosan éljen. Utazásaik során jöttek rá, hogy mekkora probléma az óceánok élővilágában a műanyagszennyezés. Elhatározták: olyan női fürdőruhákat fognak készíteni, amelyeknek újrahasznosított műanyag lesz az alapanyaga. Cikkünk végén szavazzon, hogy Ön vásárolna-e ilyen fürdőruhát!

„Az ötlet nagyjából másfél éve született meg, de a fürdőruháink még csak egy hónapja kaphatóak" – meséli a Borsnak Mónika.

Felvették a kapcsolatot egy olasz céggel, amelyik az óceánok mélyéről felhozott műanyagból speciális alapanyagot készít. Egy szolnoki varrodában ezekből készülnek a magyar bikinik.

Komoly méreteket öltött az óceánok műanyagszennyezettsége - öröm, ha egy magyar vállalkozás részesül ennek csökkentésébőlForrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A fürdőruhák nemcsak azért fogynak, mert divatosak, hanem mert a vevők jobban hajlanak egy termék megvásárlására, ha azzal a környezetvédelmet is támogatják.

Nem csak abban az értelemben, hogy az óceánok mélyéről kihalászott hulladékokat hasznosítanak, hanem úgy is, hogy

minden eladott fürdőruha árából tíz százalékot a veszélyeztetett állatfajok megmentésére, idén a tengeri teknősökre fordítanak.  

Sőt, a jövőben tervezik visszavenni az elhasználódott bikiniket is, újrahasznosítás céljából.

A szolnokiak példája bizonyítja, hogy egy kisvállalkozásnál sem lehetetlen a környezetbarát importanyagok felhasználása és a környezettudatos értékesítés. Lehet követni a példájukat!

A teljes interjú - képekkel - a Borsonline.hu-n olvasható el.

Cikkünk végén kíváncsiak vagyunk a véleményére a fenti fürdőruhákról. Kérjük szavazzon! Szavazatát köszönjük!