Több százmillió dollárt fizet vissza ügyfeleinek az óriásbank

2018.07.03. 12:25

Az egyik amerikai óriásbanknak, a Citigroupnak több százmillió dollárt kell visszafizetnie ügyfeleinek, mert sokuknál hibásan állapította meg hitelkártyáik kamatlábát.

A Citigroup hajlandó 335 millió dollárt visszatéríteni a kártyatulajdonosoknak, miután tavaly éves szinten a kelleténél magasabb kamatot számított fel nekik hitelkártyáik után. Az év elején a cég közölte, hogy hibás eljárást alkalmazott annak kiszámítására, vajon az adott hitelkártya után jár-e kamatkedvezmény. 

A Citibank egyik fiókjaForrás: AFP/Imaginechina/Lang xinchen


Az amerikai nagybank eljárását illetően vizsgálatot folytatott a pénzügyi szervezetek ügyfeleinek érdekeit védő Consumer Financial Protection Bureau - közölte a CNBC

A Citibank elismerte, hogy 1,75 millió kártyatulajdonos számára állapított meg a kelleténél magasabb kamatlábat. Nem szabtak ki bírságot a bankra, mert az korábban már saját maga nyilvánosságra hozta a tévedést, illetve megkezdte az ügyfelek kártérítését. Az esetek 90 százalékában egyébként helyesen számolták ki a kamatokat. A Citigroup most fejenként átlagosan 190 dollárt fizet vissza a kártyatulajdonosoknak.