Vágólapra másolva!
Fenntarthatósági programjaiban a K&H Bank útjára indított olyan kezdeményezéseket, amelyek a jövő generációjának munkavállalását, fejlődését, vállalkozói ambícióit építi és segít a bolygó élhetőségét fenntartani.
Vágólapra másolva!

A rádiónak még 38, a tévének 13, a Facebooknak viszont már alig 2 évre volt szüksége, hogy elérje az 50 millió felhasználót – a számok jól mutatják, hogy milyen rohamtempóban változik a világ körülöttünk. „A K&H társadalmilag felelős vállalatként olyan kezdeményezéseket valósít meg, amelyek a most felnövő korosztály dinamizmusához igazodnak, és könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb megoldásokat kínálnak" – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Több mint 4000 munkatársunkkal arra törekszünk, hogy pénzügyi és társadalmi tevékenységünkkel egyaránt a jövő társadalmának álmait és értékeit építsük. Négy kiemelt felelősségvállalási területünkön - vállalkozásösztönzés, pénzügyi oktatás, környezetvédelem, és egészség – ezért tovább folytattuk átfogó, hosszú távú programjaink megvalósítását. Figyelmet fordítva eközben arra is, hogy olyan vonzó, korunk igényeinek megfelelő munkahelyi környezetet alakítsunk ki a fiatal generáció számára, ahol folyamatosan új ismereteket, tapasztalatokat szerezhetnek. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen egyre több fiatal tehetség képzeli el szakmai jövőjét nálunk. Tavaly például 130 ezren látogattak el karrieroldalunkra, és közel 400 Y és Z generációs kollégával bővült szakmai csapatunk" – hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra.

A K&H Bank hosszú idő óta mutat példát a cégek környezettudatosságára és társadalmi felelősségvállalására hazánkban Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A jövő generációjának tudatos pénzügyi gondolkodása érdekében indított K&H Vigyázz, kész, pénz! általános iskolás diákoknak szóló oktatási programunkat és vetélkedőnket a 2017-2018-as iskolaévben nyolcadik alkalommal rendeztük meg, amelyen több mint 8100 tanuló mérte össze tudását.

A gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként a K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 626 millió forint értékben, összesen 416 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők.

Eközben 3 új támogatottal bővült a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramunk, és csak az elmúlt évben közel 19 ezer sportolni vágyó vett részt tömegsport rendezvényeinken" - mondta a kommunikációs ügyvezető igazgató.

A K&H több mint 30 éves szakmai hátterével segíti, a tavaly indult Start it @K&H inkubátor a legkritikusabb pillanatban nyújtson segítséget a hazai startupok számára: az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínál a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva.

A banknak 2017-ben már 20 zöld fiókja működött, amelyek jellemzője, hogy nincs direkt fosszilis energia felhasználás.

A székházunkban napelemes rendszer került kialakításra, összesen 170 napelem panellel. Papírfelhasználásukat az előző évhez képest több mint 45 tonnával, azaz 12 százalékkal csökkentették.