A brit szigeteket elborító hőhullám ellenére az angolok inkább otthon maradnak, mintsem utazzanak vagy nyaraljanak, annak ellenére, hogy a légitársaságok ajánlatai egyre kedvezőbbek a számukra.

Nagy-Britannia legnagyobb utazási irodája, a TUI egyhetes törökországi utat is ajánlott, csupán 117 angol fontért (43 ezer forint) – ugyan ez az ajánlat már elfogyott, az iroda számos 200 font alatti - kifejezetten olcsó - nyaralási lehetőséget kínál a nyári főszezonban.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A Morgan Stanley elemzője elmondta, hogy számos brit utazásszervezővel történt konzultáció rávilágított arra, hogy a héten erősen csökkent a tengeren túli utazási foglalások száma. Az elemző ezt a világbajnokság és az 1976 óta leghosszabb ideje tartó hőhullám hatásának tulajdonítja.

Nem a TUI az egyetlen utazásszervező, amely rendkívüli kedvezménnyel kénytelen értékesíti járatait, például a Ryanair légitársaság már 37 fontért is kínál repülőjegyeket azoknak, akik a francia hegyekben szeretnének pihenni.

Ugyanakkor a British Airways légitársaságnak nincsenek ilyen gondjai, mivel a londoni Heathrow és a moszkvai Domogyedovo repülőtér között a világbajnokságnak köszönhetően rendkívül magas a kereslet az utazásokra.