A globális zenei streaming piacot nézve a Spotify még mindig toronymagasan vezet, azonban az Egyesült Államokban az Apple Music felzárkózóban van és év végére már meg is előzheti a zenei streaming legnagyobb úttörőjét.

Az Apple Music több helyen is szorongatni kezdte a Spotify-t, amely ráadásul komoly nyomás alatt van, hiszen továbbra sem nyereséges a 30 milliárd dollár értékű vállalat. Eközben az Apple remekül használja ki, hogy a készülékein folyamatosan képes reklámozni saját szolgáltatását.

A Financial Times becslései szerint egy hete az Apple Music 21,5 millió felhasználóval rendelkezett az Egyesült Államokban, a Spotify pedig 22,5 millióval. Egy évvel korábban a különbség sokkal jelentősebb volt. Akkor a Spotify 17 millióval állt az élen szemben az Apple Music 13 millió felhasználójával.

Apple MusicForrás: Apple

A szakértők arra számítanak, hogy már a jövő hónapban megelőzi az Apple Music riválisát, ráadásul hasonló trend tapasztalható Kanadában és az Egyesült Királyságban, tehát az olyan országokban, ahol az Apple készülékek kiugróan népszerűek.