Gigantikus vietnami baromfibiznisz magyar vállalattal

2018.07.10. 14:32

A Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg Vietnamban egy baromfitenyésztési üzem – tájékoztatott az Agrárminisztérium sajtóirodája.

A közös magyar-vietnami vállalat formájában létrejövő tenyésztési és keltetési létesítmény új mérföldkövet jelent a két ország mezőgazdasági együttműködésében. 

IllusztrációForrás: MTI/Varga György

Bővülő kapcsolatok

Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években – mondta Nagy István agrárminiszter Vietnamban.

A megépülő komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz.

Ez nagyjából 4 milliárd forint.

Ennek több mint felét – 60 százalékát – a magyar gép- és technológiagyártók fogják biztosítani.

Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítunk ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnammal – mondta Nagy István az üzem ünnepélyes alapkőletételén.

Az erdészet és a sertéstartás lehet a következő

A miniszter hivatalos vietnami útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak.

A Master Good cégcsoport kisvárdai telephelyeForrás: MTI/Balázs Attila

A két miniszter megállapodott abban, hogy további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnamban az erdészet és a sertésszektor területén.

A közel 100 milliós ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé.