Átadták a világ legnagyobb mobiltelefongyárát

2018.07.10. 13:28

A Samsung Indiában megnyitotta a világ legnagyobb mobiltelefongyárát. A cég jócskán kibővítette az Új-Delhitől körülbelül egy órányira lévő Nodiában található üzemét.

A 32 hektáron elhelyezkedő létesítménynek köszönhetően a dél-koreai gyártó csaknem megduplázza okostelefon-gyártó kapacitását: 2020-ban az üzemben a mostani 68 millió helyett már évente 120 millió készüléket állítanak majd elő. A Samsung nem csak a helyi piacon fogja értékesíteni az itt készülő telefonokat, hanem külföldre is szállítnak majd belőlük. 

A beruházás nem kis részben a „Make in India", azaz „Gyártson Indiában!" program ösztönzésére valósult meg, amelynek keretében az indiai kormány arra igyekszik ösztökélni a multinacionális cégeket, hogy hozzanak létre gyártókapacitásokat az országban.
Nem véletlen, hogy a Samsung Indiában erősít, hiszen fél évvel ezelőtt az ottani piacon megelőzte a Xiaomi. Az olcsó készülékeivel hódító kínai cég az elmúlt időszakban megháromszorozta indiai gyártókapacitását. Jelenleg hat üzemet működtet az országban, amelyek ontják magukból az okostelefonokat: másodpercenként kettő kerül le a futószalagokról.

Forrás: Origo

Nem csoda a kiélezett versenyfutás, hiszen India hatalmas üzleti lehetőségeket kínál: 300 millió okostelefon-tulajdonossal Kína után a második legnagyobb piacnak számít a világon. Ráadásul a kereslet tovább növekedhet, hiszen az 1,3 milliárd lakos kétharmadának eddig nem volt internet-hozzáférése. Rengetegen közülük azonban pontosan az okostelefonok használatával válhatnak internet-felhasználóvá, miután az utóbbi időben kibontakozott árharc eredményeként megfizethetőbbé váltak Indiában a mobil adatforgalom tarifái.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK