Dömötör Csaba az M1-en és a Kossuth Rádióban is beszélt a jövő évi költségvetésről. Az államtitkár szerint a 2019-es büdzsét már jövő héten elfogadhatják.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1-en adott interjút. Itt arról beszélt, hogy

jövő pénteken az Országgyűlés elfogadhatja a jövő évi költségvetést.

A büdzsé biztonságot és kiszámíthatóságot jelent majd a gazdasági szereplők számára is.

Dömötör Csaba elmondta, a jövő évi költségvetés tervezete a legnagyobb hangsúlyt a biztonságra helyezi, amely egyszerre jelent fizikai és anyagi biztonságot.

A kormány még nagyobb figyelmet szentel a közbiztonságra, jövőre a tervezet szerint 350 milliárd forint áll majd rendelkezésre közbiztonsági célokra, és több pénz lesz a határok védelmére, valamint folytatódik a rendvédelmi életpályamodell.

Pénzügyi értelemben is meg kell erősíteni a biztonságunkat, ez azt jelenti, hogy az általános költségvetési tartalékot 50 százalékkal kívánják emelni.

Dömötör CsabaFotó: Polyák Attila - Origo

Dömötör Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is megszólalt.

Itt a családok biztonságáról szólva azt mondta, hogy bővülnek a családi adókedvezmények, a kétgyermekes családok adókedvezménye 40 ezer forintra nő majd, továbbá folytatódik az otthonteremtési program, amelyre 242 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

A munkaadói adók 17,5 százalékra csökkennek, ami megteremti a lehetőséget a további béremelésekre.

Ez a költségvetési tervezet a legtöbb kiemelt területre több forrást biztosít. Ez azt jelenti, hogy több jut majd jövőre az egészségügyre, a honvédelemre és az oktatásra.