Az év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest épülete és a tervek szerint megkezdődik a próbaüzem. Minden apró részletet az eredeti terveknek megfelelően állítanak helyre.

A belvárosban, a Ferenciek terén álló műemléképület felújítása során befejezték a kerámia díszítésű homlokzat restaurálását, az állványokat egy kisebb rész kivételével már eltávolították. A kivitelező Market Építő Zrt. jóvoltából megújult az épület egyik nevezetessége, a kristálykupola is.

A hotel 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, valamint két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztállyal. A földszinten és a félemeleten üzleteket, éttermeket, kávézókat alakítanak ki, az első szinten spa, wellness és fitness szolgáltatások várják a vendégeket.

A Párisi Udvar felújított külsejéről készült galériát az alábbi képre kattintva nézheti meg!

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Pataky Zsolt

Az építkezés következő szakaszában a belső munkálatokon lesz a hangsúly. A tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet. A beruházás összköltsége 13,1 milliárd forint, a szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd, és a The Unbound Collection by Hyatt lánc tagjaként fog működni.
A műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel. A restaurált homlokzati felület 3000 négyzetméteres, a munkálatok során csaknem 10 ezer elemet építettek be a tönkrement darabok helyére. A felújításban 41 szakrestaurátor is részt vesz.

A Mellow Mood cégcsoport 12 szállodát birtokol, illetve üzemeltet Budapest frekventált helyein. A Hyatt cégcsoport Unbound brandje különleges helyszíneken és épületekben lévő felső kategóriás és luxushoteleket tömörít.