Sztrájk jön, figyeljen oda, ha nyaralni megy

Ryanair, repülőgép, utasok
Snapshots from Valletta, Malta. Malta, officially known as the Republic of Malta , is a Southern European island country consisting of an archipelago in the Mediterranean Sea. The country covers just over 316 km2, with a population of just under 450,000, making it one of the world's smallest and most densely populated countries. The capital of Malta is Valletta, which at 0.8 km2, is the smallest national capital in the European Union.
Vágólapra másolva!
A Ryanairnek dolgozó dublini pilóták két újabb 24 órás sztrájkot hirdettek meg. Korábban már tartottak egynapos munkaleállást, akkor 30 járatot kellet törölni az Egyesült Királyság és Dublin között. További sztrájkok várhatóak Belgiumban, Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában is a nyár folyamán.
Vágólapra másolva!

A dublini pilóták sztrájkja két jelentős napon fog megtörténni. Az egyik július 20 péntek, amely repülés szempontjából az év legforgalmasabb napja, a másik pedig július 24, amikor az Egyesült Királyság iskoláiban megkezdődik a nyári szünet.

Ezen a két napon a Ryaniar mintegy 100 pilótája nem veszi fel a munkát, miután az Irish Airline Pilots Association (IALPA) megszavazta a sztrájkot. A Ryanair közleményéből kiderült, hogy Írországban 350 pilótájuk van,

akiknek mindössze a 27 százaléka szavazott a sztrájk mellett.

A pilóták béremelést és a munkakörülmények javítását szeretnék elérni. A légitársaság elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért és megpróbálják csökkenteni a sztrájk hatását. Néhány napja a pilóták ír szakszervezete és a Ryanair megbeszélést tartott, a felek szerint jól haladtak a tárgyalások, de megegyezni nem sikerült.

illusztráció Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A Ryanair nyáron további sztrájkokra számíthat Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Belgiumban is.

Tavaly ősszel a Ryanair több száz járatot törölt a sztrájkok miatt, a dolgozok már akkor is elégedetlenségüknek adtak hangot.

Olaszországban a repülők személyzete hírdetett 24 órás sztrájkot július 25-re, míg Spanyolországban, Portugáliában és Belgiumban július 25 és 26 között tartanak 48 órás munkaleállást.