A brit Rolls-Royce tervezői egy olyan repülő taxit alkottak, ami képes függőlegesen fel- és leszállni, miközben akár öt utast is képes szállítani a levegőben.

A cég saját repülő taxija ráadásul képes akár óránként 400 kilométeres sebességgel közlekedni, és akár 800 kilométert egyben megtenni.

A Rolls-Royce ezzel olyan üzletágba szállt be, ami nemrég még csak a sci-fi filmekben volt elképzelhető.

IllusztrációForrás: Cartivator

Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy vezető szerepet töltsünk be a légi személyszállítás feltörekvő piacán, miközben számos partnerrel működünk együtt" – nyilatkozta Rob Watson, a vállalat elektromos csapatának vezetője a BBC-nek.

A Rolls-Royce ezzel csatlakozott azokhoz a cégekhez, amelyek a légi személyszállításban látják jövőt: az Airbus, az Uber utasmegosztó, vagy a Google egyik alapítójának, Larry Page-nek a Kitty Hawk névre keresztelt vállalkozása is hasonlót tervez.

IllusztrációForrás: aeromobil.com

Úgy véljük, az általunk tervezett hibrid jármű akár már a 2020-as évek közepén elkészülhet" – áll a cég közleményében.

 A Rolls-Royce tájékoztatása szerint a kifejlesztett gázturbinás technológia képes hat hajtóművet ellátni energiával, miközben kifejezetten csendesen működik. A tervek szerint a repülő taxi szárnyai 90 fokos forgásra is képesek, ezzel téve lehetővé a fel- és leszállást.