Négyhavi gyorstalpaló után 350 ezres havibér. Tudja, melyik szakma ez?

energiaital, Stresszlabdát fog a kezében egy résztevő a Debreceni Egyetem informatikai karának épületében a 48 órás programozóversenyen
Vágólapra másolva!
Ez a szakmai a szoftverfejlesztő, amely Magyarországon is egyre népszerűbb. Egy általában néhány hónapos, intenzív és gyakorlatorientált képzés segítségével ma bárki szoftverfejlesztővé válhat, sőt a coding bootcamp nevű tanfolyam még az elhelyezkedést is biztosítja itthon vagy külföldön.
Vágólapra másolva!

Az informatikushiány világszerte, így hazánkban is egyre kritikusabb méreteket ölt – az iparági adatok szerint 30 ezer szakember hiányzik. A junior szoftverfejlesztők képzésével foglalkozó PROGmasters összegyűjtött néhány gyakorlati tudnivalót a bootcampek világáról azok számára, akik néhány hónapon belül szoftverfejlesztőként szeretnének új karriert kezdeni – írja a Szabadföld.hu.

Itthon jellemzően a 21 és 45 év közötti korosztály helyezkedik el pár hónapos képzés után az informatikai piacon. A többségüknek semmiféle szoftverfejlesztői előképzettsége nincs. A legtöbb tanfolyamon – Codecool, Green Fox Academy, METU JUMP, PROGmasters, [r]eaktorlabs és Training360 – csak nappali képzésre van lehetőség. A Braining Hub viszont 6 hónapos, esti és hétvégi képzést is kínál.

A programozókat tárt karokkal várják itthon és külföldön – csak egy 4-6 hónapos tanfolyam és középfokú angoltudás szükséges hozzá, előképzettség nem Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezekre a képzésekre mindazonáltal nehéz bejutni.

Az intézmények felmérik a jelentkezők kognitív készségét, személyiségét, motivációit, és szükséges mellé alapfokú, de még inkább középfokú angol nyelvtudás is.

Egy 4 hónapos bootcampet végzett munkavállaló kezdő fizetése megegyezhet egy egyetemet végzett, frissdiplomás szoftverfejlesztő akár minimum bruttó 350 ezer forintos keresetével – nyilatkozta Filep Szabolcs, a PROGMasters alapítója.