Figyelmeztetett a Volkswagen

2018.07.18. 12:10

A dízelbotrány ellenére rekordszintet értek el a Volkswagen csoport eladásai az első félévben.

A wolfsburgi székhelyű cég közlése szerint a június végéig tartó hat hónapos időszakban 5,5 millió járművet értékesített, ami 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Csak júniusban az eladások 4,1 százalékkal, 958 600 darabra emelkedtek.

A Volkswagen csoport legfontosabb piacán, Kínában az értékesítés 9,2 százalékkal nőtt, az ázsiai országban csaknem 2 millió járművet adtak el az első hat hónapban. Ugyancsak jelentősen, 22,6 százalékkal nőtt az értékesítés Brazíliában, míg az eladások az Egyesült Államokban 6,3 százalékkal, Németországban pedig 4,6 százalékkal bővültek. Az első félévben a csoporthoz tartozó márkák közül a Skoda és a Seat eladása nőtt a legjelentősebben, miközben az Audié 3,8 százalékkal csökkent.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A wolfsburgi székhelyű cég arra figyelmeztetett, hogy a második félévben csökkenhetnek az eladásai, mert

késedelmeket okozhat Európában egyes modellek értékesítésénél az átállás a WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) emissziós követelmények teljesítésére. A VW emiatt a harmadik negyedévben néhány napra kénytelen is lesz leállítani a szerelőszalagokat wolfsburgi üzemében. A Volkswagen csoport tagjai a Volkswagen, az Audi, a Porsche, a Skoda, a Seat, a Bugatti, a Lamborghini és a Bentley.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK