Ebben az áruházláncban az esőemberekre is gondolnak

autista
A köztünk élő "Esőemberek" nem vagy csak nagyon nehezen tudják feldolgozni a környezeti ingereket
Vágólapra másolva!
Autista vásárlói érdekében heti egy "csendes órát" vezetett be a Morrisons brit szupermarketlánc. A cég 439 élelmiszerboltjában szombatonként 9 és 10 óra között tompítanak a világításon, kikapcsolják a zenét, nem használják a hangosbeszélőt és lehalkítják a kasszák kódleolvasóinak "csipogását".
Vágólapra másolva!

A Morrisons az első élelmiszerlánc, amely az összes áruházában bevezette a csendes órát. A brit Országos Autizmus Társaság (National Autistic Society) üdvözölte az intézkedést - jelentette a BBC. Egy brit játékboltlánc (The Entertainer) 145 áruházában kapcsolja le a zenét minden szombaton, a nyitvatartás első órájában, hogy "kellemesebbé tegye a környezetet az autizmussal élő gyerekeknek".

"Az autizmussal élők vagy autista gyereket nevelők közül sokakban vált ki szorongást, stresszt a vásárlás a nagy élelmiszerboltokban.

Idén teszteltük a csendes órát néhány üzletünkben, megtaláltuk, melyik időszak lenne a legjobb és további intézkedésekkel tettük még kedvezőbbé a környezetet" - írta a Morrisons blogjában. A csendes óra idején - az elektromos zajforrások kiiktatása vagy lehalkítása mellett - a dolgozók kevesebbet tologatják a bevásárlókocsikat és a kosarakat, a boltokban feliratokat helyeznek el, amelyeken tájékoztatják a vásárlókat a változtatásokról és arról is, miért vezették be őket.

A köztünk élő esőemberek nem vagy csak nagyon nehezen tudják feldolgozni a környezeti ingereket Forrás: Panandscam

Az autizmus spektrumzavar nevű idegi-fejlődési rendellenesség (ASD) többek között a kommunikációs képességekben, a társas viselkedésben, a normálistól eltérő magatartási szokásokban nyilvánul meg. Az ADS-sel élők érzékelése a normálistól eltérően működhet, hangokkal, érintéssel, vizuális ingerekkel vagy szociális gesztusokkal szemben csökkent vagy túlzott érzékenységet is mutathatnak. Az autizmusra a Dustin Hoffman és Tom Cruise főszereplésével készült Esőember című film hívta fel a világ figyelmét.