Két fotovoltaikus projekttársaság akvizícióját zárta az ALTEO Csoport, amelyek révén újabb kiserőművi beruházást valósíthat meg Nagykőrös külterületén a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat.

A naperőművek várhatóan 2019 első felében kezdik meg kereskedelmi működésüket, ezt követően a termelt villamos energiát a Kötelező Átvételi Rendszerben fogják értékesíteni 25 éven keresztül, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján. A most zárult tranzakció révén megvalósuló fejlesztéssel az ALTEO naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye az összes egység megépülését követően eléri a 20 megawattot.

Nagykőrös külterületén épül

A most megvásárolt projekttársaságok (a True Energy Kft., valamint F.SZ. Energia Kft.) összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egység építésére rendelkeznek engedéllyel.

IllusztrációForrás: Aldi

Így a tranzakció révén az ALTEO egy közel 7 megawatt összkapacitású kiserőmű beruházást valósíthat meg Nagykőrös város külterületén.

Ezek várhatóan 2019 első felében már meg is kezdhetik kereskedelmi működésüket.

Eseménydús időszak áll mögöttünk a fotovoltaikus beruházásokat illetően."

Kevesebb mint 1 év alatt a portfóliónkba került a domaszéki, már működő naperőmű, valamint – a mostani megállapodással együtt – további három, megvalósítás alatt álló fotovoltaikus projekt is. A jelenlegi tranzakcióval lassan kimerítjük a 15 milliárd forintos beruházási programunk keretét – emelte ki az új beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója.