A Google fordítója hozhat újabb pénzesőt a vállalatnak

Google Posts Large Profits web website 51188220 @nogins
(FILES) Dated 19 August 2004 file photo shows a pedestrian passes a sign marking Google being traded on the NASDAQ Marketsite in New York City. Google reported quarterly profits up over 90 percent, outperforming Wall Street expectations 20 October 20, 2005. Chris Hondros/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER AND TV USE ONLY=
Vágólapra másolva!
A Google szolgáltatások hosszú sorával rukkolt elő az évek alatt, amelyek mind komoly bevételeket termelnek a cégnek. A Google Search, a Youtube, a Google Docs és a Gmail után most a vállalat kész újabb sikertörténetet írni a Google Translate-tel, amely iránt egyre nagyobb a kereslet.
Vágólapra másolva!

A Google második negyedéves jelentése alkalmából rendezett konferencián a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai érdekes információkat osztott meg a világgal, a Google Translate-tel kapcsolatban.

Kiderült, hogy a cég fordító alkalmazása 143 millió szót fordít le naponta. Pichai hozzátette, hogy a futball világbajnokság alatt kiugró volt az alkalmazás iránti kereslet.

A Google Translate képes különálló szavakat, mondatokat, vagy akár teljes dokumentumokat lefordítani több száz nyelven. A szolgáltatást 12 éve indították, azóta pedig folyamatosan bővítik új funkciókkal. A Google Translate ennek köszönhetően már valós időben is képes beszélgetéseket lefordítani, valamint a mobiltelefon fényképezőjének segítségével akár utcatáblákat és feliratokat is lefordíthatunk.

A Google Translate táblákat is képes lefordítani Forrás: AFP/Glenn Chapman

A Google Translate ingyenes és jelenleg reklámok sem tűnnek fel a felületen, de ez minden bizonnyal változni fog. A legtöbb ember használ valamilyen fordító alkalmazást az utazásai során, éppen emiatt szép lassan feltűnnek majd az éttermek, szállodák és az utazáshoz kapcsolatos látnivalók hirdetései.

Pichai ugyan nem beszélt a Google konkrét terveiről, azonban elképzelhető, hogy az okos, nem túl zavaró reklámok mellett a vállalat megengedni majd más cégeknek is a szoftver használatát, ez pedig újabb komoly és stabil bevételforrást jelentene a cégnek.