A Google szolgáltatások hosszú sorával rukkolt elő az évek alatt, amelyek mind komoly bevételeket termelnek a cégnek. A Google Search, a Youtube, a Google Docs és a Gmail után most a vállalat kész újabb sikertörténetet írni a Google Translate-tel, amely iránt egyre nagyobb a kereslet.

A Google második negyedéves jelentése alkalmából rendezett konferencián a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai érdekes információkat osztott meg a világgal, a Google Translate-tel kapcsolatban.

Kiderült, hogy a cég fordító alkalmazása 143 millió szót fordít le naponta. Pichai hozzátette, hogy a futball világbajnokság alatt kiugró volt az alkalmazás iránti kereslet.  

A Google Translate képes különálló szavakat, mondatokat, vagy akár teljes dokumentumokat lefordítani több száz nyelven. A szolgáltatást 12 éve indították, azóta pedig folyamatosan bővítik új funkciókkal. A Google Translate ennek köszönhetően már valós időben is képes beszélgetéseket lefordítani, valamint a mobiltelefon fényképezőjének segítségével akár utcatáblákat és feliratokat is lefordíthatunk.

A Google Translate táblákat is képes lefordítaniForrás: AFP/Glenn Chapman

A Google Translate ingyenes és jelenleg reklámok sem tűnnek fel a felületen, de ez minden bizonnyal változni fog. A legtöbb ember használ valamilyen fordító alkalmazást az utazásai során, éppen emiatt szép lassan feltűnnek majd az éttermek, szállodák és az utazáshoz kapcsolatos látnivalók hirdetései.

Pichai ugyan nem beszélt a Google konkrét terveiről, azonban elképzelhető, hogy az okos, nem túl zavaró reklámok mellett a vállalat megengedni majd más cégeknek is a szoftver használatát, ez pedig újabb komoly és stabil bevételforrást jelentene a cégnek.