Bezuhant a Facebook árfolyama

tech_nevek
A Facebook, vagyis az "arckönyv" nevének megfejtése is egészen egyszerű: így hívták az egyetemi campusokon a diák nyilvántartását.
Vágólapra másolva!
Több mint 22 százalékkal zuhant a Facebook árfolyama a New York-i tőzsde szerdai kereskedése utáni elektronikus kereskedésben az után, hogy a cég a vártnál gyengébb negyedéves forgalomról számolt be, és a kilátások sem kecsegtetőek.
Vágólapra másolva!

A Cambridge Analytica politikai elemző és tanácsadó céghez fűződő adatkezelési botrány is szerepet játszhatott abban, hogy a Facebook használóinak száma az elemzők által vártnál kevésbé nőtt. A világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető, kaliforniai székhelyű vállalat azt közölte, hogy

az aktív felhasználók száma a június végéig tartó időszakban havi 2,23 milliárd volt,

ami ugyan 11 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, de elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,25 milliárdtól.

Stagnálás az Egyesült Államokban

A Facebook használóinak száma havi és napi szinten stagnált az Egyesült Államokban és Észak-Amerika többi részén, miközben szerényen csökkent Európában.

A Facebook arra figyelmeztetett, hogy a következő néhány negyedévben lassul a bevétel növekedése, részben annak hatására, hogy több új, egyelőre kevésbé nyereséges terméket vezet be a piacra.