A világ legédesebb munkalehetőségét kínálja a Ferrero. Az olasz édességgyártó 90 csokoládékóstolót keres, akik kakaót, mogyorót és a csokoládékészítés egyéb alapanyagait tesztelhetik a jövőben.

Az apróhirdetést egy munkaközvetítő cég tette nyilvánossá. A jelentkezőknek részmunkaidős szerződést kínálnak – közölte az MTI.

Hetente két napot kell munkával tölteniük Alba városában, az olaszországi Piemont régióban. Tapasztalat nem szükséges, csak az a fontos, hogy a munkavállalónak semmilyen allergiája ne legyen.
A kiválasztottaknak szeptember 30-tól egy három hónapos képzésen kell részt venniük. A kurzus végén csupán 40-en válhatnak csokoládétesztelővé. A Ferrero eddig belsős munkatársait bízta meg a termékek tesztelésével. Ezúttal azonban úgy döntöttek, hús-vér fogyasztókra bízzák a feladatot, akiknek nincsenek különösebb ismereteik a termékek tulajdonságairól.

Ferrero RocherForrás: Bloomberg / Getty Images

A Ferrero készíti a Nutella mellett a Mon Chéri, a Raffaello és a Ferrero Rocher termékeket. Az évi 10,5 milliárd eurós forgalmat bonyolító vállalkozás 30 ezer 300 embert foglalkoztat. A konszern 91 leányvállalatot és 23 termelőüzemet működtet a világ 170 országában.